ALKUUNHISTORIAGALLERIAJULKAISUTBÄNDI

 

Joko tai mies (2011) CD-single

Kitara ja matkalaukku (2011) CD-single

Kuulun kevytkenkäisiin (2009) CD-single

Yksi pitkä vielä (2009) CD-single

Tuntematon albumi (2008) CD-albumi

Suomipoppia Kiinasta

Kaura-ahon idolli

Olisitko mulle prinsessa

Tiikerinainen Turusta

Ansa, Paula, Miina sekä Rita

Keppiä ja porkkanaa

Kesämyyjä

Antaudun

.

Tiikerinainen Turusta (2007) CD-single

Antaudun / Olisitko prinsessa (2006) CD-single

Kaura-ahon Idolli (2005) CD-single

Kesämyyjä (2005) CD-single

Pitkität piinaa (2005) CD-single

Ei mistään kotoisin (2004) CD-albumi

Jenkkakahvat

Pakko painaa

Liljavuorten taa

Pitkität piinaa

Ole mulle se oikea

Luotas lähdin

Hänen huoneeseen

Lauantai

Tunteet harhailee

Sielun siivet, sielun haavat

Hetki aamuyön

Ennen sinua

Mika Peltoniemi @ Turhat Jätkät päätti työstää elämää suuremman äänilevyn, jonka tahdissa Suomen kansan olisi hyvä hiihtää tanssilattialla. Aihioiksi valittiin ennen kuulemattomia sävelmiä, jotka sopisivat niin perinteiseen murtomaahiihtoon kuin vapaampaan luistelutyyliinkin.

 

Hiihtäminen on tunnetusti rasittavaa ja hikistä hommaa. Niinpä kyseinen harrastus on menettänyt suosiotaan varsinkin nuoremman väen keskuudessa. Lahdessa Harri Myllymetsälle sattunut Doping-jupakka oli omiaan karkottamaan myös vanhempaa kansan osaa pois laduilta. Näiden tosiasioiden valossa, joukkueen oli kiinnitettävä huomiota myös penkkiurheilijoiden tarpeisiin.

 

Päämäärä siinsi kirkkaana mielessä. Oli synnytettävä äänimateriaalia, joka sittemmin välitettäisiin yli viidelle miljoonalle suomalaiselle sekä myöhemmin syntyville tuleville kuulijoille. Tällä tapaa ryhmä saisi nauttia työnsä hedelmistä vielä tulevinakin vuosikymmeninä. Asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi oli turvauduttava uuteen menetelmään, jota kutsuttiin "harjoittelemiseksi". Metodin tunnetuimmat käyttäjät ovat olleet Elvis ja Patles. He ovat sittemmin olleet tunnettuja kautta maailman.

 

Sanoiko joku, että päämäärään pääseminen tulisi olemaan helppoa? Jos sanoikin, niin huomasi pian katkerasti olleensa väärässä. Alituinen puurtaminen vaati vaati verta, hikeä ja kyyneleitä. Muiden eritteiden tuottamiseen ei ollut liiemmälti aikaa. Miehet olivat väsyneitä. Töitä paiskittiin karhun ja leijonan voimalla. Periksi ei annettu missään vaiheessa. Tuotos puristettiin levylle, jonka päälle kirjoitettiin teksti: Ei mistään kotoisin.

 

Tässä vaiheessa tulevaa historiaa, voimme vain arvailla miten tämä tarina jatkuu. Todennäköisesti tätä elämää suurempaa äänilevyä hankitaan Suomen koteihin satoja; jopa kymmeniä kappaleita. Korrostettakoon, että tässä vaiheessa on kyseessä kuitenkin vasta epäilys.

 

Jenkkakahvat (2004) CD-single

Kootut Seokset (2003) CD-albumi

 

Mika Peltoniemi & Turhat Jätkät Debyyttialbumi. Tämän elämää suuremman äänilevyn nimi on Kootut seokset. Se sisältää orkesterin omia kappaleita ja uudelleen lämmitettyjä vanhoja hittejä paremmilla sovituksilla ja mahtavammilla soundeilla.

Levyltä on julkaistu kolme singleä, jotka ovat saaneet paljon kiitosta. Luo Majakan nousi Tätä Suomi Tanssii- ja Radio Top 20-listoille. Kappaleet ovat soineet radioissa paljon. Esimakua levyltä saatiin myös TV2:n Saanko luvan √ohjelmassa.

Kootut Seokset -äänilevyn tahtiin voi pistää jalalla koreasti, mutta tietenkin sitä voi käyttää myös kuuntelumusiikkina. Eikä tässä vielä kaikki. Jotkut käyttävät sitä soidinmenojen aikaan kutsuhuutojen asemasta. Entä mikäpä voisikaan olla raskaan päivän päätteeksi parempaa kuin tämän levyn kuuntelu ja kaljan juonti. Ei mikään.

Kappaleiden sattuvimmat sanat ja herkimmät tulkinnat kirvoittavat raavaankin turilaan vuolaisiin kyyneliin. Toisessa ääripäässä levyllä olevien laulujen tunneskaalaa on raisuja menopaloja, joita kuunnellessa tekee mieli heittää kaikki vaatteet pois ja ryhtyä roikkumaan ovenkahvoissa. Levy on niin hirveän törkeän ja kauhean hyvä, että sitä kuunnellessa tekisi mieli huutaa.

Mika Peltoniemi & Turhat Jätkät Kootut seokset sisältää seuraavat kappaleet:

Särkynyt palasiksi 2'57 * Säv./san./sov: Seppo Tammilehto

Tää helpottaa 3'17 * Säv./san./sov: Kari Montonen

Luo majakan 3'12 # Säv./ san: Jukka Karppinen/Jouni Hagström, sov: Juha Heikkilä

Villi nainen 2'33 * Säv: Roberto Danova, san: Dave Howman

Kotiin 3'00 # Säv./san: Jukka Karppinen, sov: Juha Heikkilä

Kuin yö 3'31 # Säv: Alex North, san: Jyrki Lindström, sov: Juha Heikkilä

äidin pikku poika 2'52 * Säv: Matti Poerhoe, san: Tapani Kansa

Tulen aina takaisin 3'12 # Säv: Bo Söderholm, san: Charles Plogman, sov: Juha Heikkilä

Yöksi vain 3'40 # Säv: Bo Söderholm, san: Lasse Wikman, sov: Juha Heikkilä

Miesstrippari

 

Kotiin / Yöksi vain (2002) CD-single

Tulen aina takaisin (2001) CD-single

Luo majakan / Kuin yö (2000) CD-single

Vie teidät rakkauteen (1996) C-kasetti Albumi