ALKUUNHISTORIAGALLERIAJULKAISUTBÄNDI

 

Kaikki alkoi siitä kun...

 

Kolme rockmiestä päättivät siirtyä humppamusiikin ihmeelliseen maailmaan. Ryhmään hankittiin neljänneksi haitarinsoittaja työvoimatoimistosta. Tämän jälkeen vietettiin pari ryhmähenkeä kohottavaa viikonloppua. Siinä sivussa kertyi 70 tanssittavaa kappaletta ja paljon tyhjiä pulloja. Tanssiorkesteri Mika Peltoniemi & Turhat Jätkät oli pantu alulle.

Ensimmäinen keikka oli tapaninpäivänä 1995. Seuraavana vuonna keikkojen määrä kahdeksankymmenkertaistui. Sittemmin määrä ei ole vaihdellut. Orkesteri on viihdyttänyt itseään ja yleisöään ravintoloissa, tanssilavoilla ja laivoilla. Esiintyminen on ollut vauhdikasta ja hyvän maun rajoja koettelevaa.

Mika kilvoitteli tangokuningaskilpailussa viiden parhaan miehen joukkoon.

Orkesteri osti oman keikkamersun. Auto muistutti vanhaa rouvaa, joten sitä alettiin kutsua Tyyneksi. Tyyne kuljetti yleensä jätkiä keikkamatkan puoleen väliin. Loppumatkat tehtiin tuttavien pakettiautolla. Taas oli pitkätukkia jymmäytetty.

Orkesterikin otti osaa erinäisiin kilpailuihin, tosin huonolla menestyksellä. Vain keltaiset esiintymispaidat saivat kunniamaininnan.

Kasetti "Mika Peltoniemi & Turhat Jätkät Vie Teidät Rakkauteen" julkaistiin vuonna 1997. Se sisälsi ikivihreitä. Kasetteja valmistettiin 200 kappaletta ja ne ovat jo lähes kaikki menneet. Orkesteri ryhtyi levylaulaja Petri Salmisen orkesteriksi vuonna 1998. Tuona aikana orkesteri siirtyi piirinmestaruussarjasta valtakunnalliselle tasolle.

Se oli oikein mukavaa.

Petrin ja orkesterin yhteistyö päättyi vuonna 2002. Se ei haitannut yhtään, koska sen jälkeenkin on ollut oikein mukavaa. Orkesterin nuorin ja karvaisin jäsen kirjoitettiin ulos sarjasta vuonna 2001. Hänen housuihinsa astui Kurikkalainen sonni, joka oli soittanut muiden suosittujen iskelmälaulajien taustabändeissä. Esiintyjäryhmä oli nyt hieman erilainen, mutta tälläkin kerralla erittäin hyvä ja valtavan suosittu.

Mika Peltoniemi & Turhat Jätkät julkaisee Debyyttialbuminsa. Tämän elämää suuremman äänilevyn nimi on Kootut seokset. Se sisältää orkesterin omia kappaleita ja uudelleen lämmitettyjä vanhoja hittejä paremmilla sovituksilla ja mahtavammilla soundeilla.

Levyltä on julkaistu kolme singleä, jotka ovat saaneet paljon kiitosta. Luo Majakan nousi Tätä Suomi Tanssii- ja Radio Top 20- listoille. Kappaleet ovat soineet radioissa paljon. Esimakua levyltä saatiin myös TV2:n Saanko luvan –ohjelmassa. Kootut Seokset - äänilevyn tahtiin voi pistää jalalla koreasti, mutta tietenkin sitä voi käyttää myös kuuntelumusiikkina.

Eikä tässä vielä kaikki. Jotkut käyttävät sitä soidinmenojen aikaan kutsuhuutojen asemasta. Entä mikäpä voisikaan olla raskaan päivän päätteeksi parempaa kuin tämän levyn kuuntelu ja kaljan juonti.

Ei mikään.

Kappaleiden sattuvimmat sanat ja herkimmät tulkinnat kirvoittavat raavaankin turilaan vuolaisiin kyyneliin.

Toisessa ääripäässä levyllä olevien laulujen tunneskaalaa on raisuja menopaloja, joita kuunnellessa tekee mieli heittää kaikki vaatteet pois ja ryhtyä roikkumaan ovenkahvoissa. Levy on tähän mennessä parasta, mitä orkesteri on saanut aikaan. Se on niin hirveän törkeän ja kauhean hyvä, että sitä kuunnellessa tekisi mieli huutaa.

Tulevaisuuden suunnitelmat:

Mika Peltoniemi & Turhat Jätkät julkaisee toisen levynsä ja heti perään kokoelmalevyn joulumarkkinoille. Orkesteri tuottaa keskipitkän koko perheen elokuvan. Mika esittelee vaatekaappinsa medialle. Ryhmän jäsenet opettelevat nyrkkeilemään ja antavat kaikille turpaan.

Orkesteri hajoaa ja tekee comebackin yleisön pyynnöistä huolimatta.

 


Virtsanpylväät (lyhyt historia):1995

Parit kosteanpuoleiset treenit, uhoa ja riehumista.

1. keikka tapaninpäivänä.

1996

Mika lauloi viiden parhaan tangopaavon joukkoon Seinäjoella (tuli teeveestäkin).

1. yhteinen keikka-auto Tyyne.

1997

Kasetti: Vie Teidät Rakkauteen. 200 kpl, joista melkein kaikki menny.

Kusi tomahti päähän.

Mersun korjausta ja varaosien ostoa.

1998

Tyyne kuoli (niin oli parempi kaikille).

Taustabändiksi levylaulaja Petri Salmiselle. Rahaa jäi jo muuhunkin kuin varaosiin.

1999

Yli sata keikkaa päivätöiden ja opiskelun ohella.

Ei ehditty studioon eikä pesulle. Haistiin pahalle.

2000

CD-sinkku Luo majakan/Kuin Yö.

Eka biisi meni listoille. Homma pyöri isolla pyörällä.

2001

Sinkku Tulen aina takaisin.

J-P lähti inttiin.

Jari tuli bändiin.

2002

CD-sinkku Kotiin/Yöksi vain.

Petriltä tuli kenkää.RYHDYTTIIN MAAT KIERTäVäKSI ORKESTERIKSI.

2003

Esiintyminen TV2:lla (tuli toisen kerran uusintana).

1. pitkäsoitto Kootut Seokset.

Tulen aina takaisin nousi listalle.

2004

Levysopimus (artisti maksaa-tyyppinen ratkaisu).

2. pitkäsoitto Ei Mistään kotoisin.

Jenkkakahvat meni listoille.

2005

Oma firma Turhat Jätkät Ay.

3 sinkkua. Pitkität piinaa, Kesämyyjä ja Kaura-ahon idolli.

Karva-aho meni listoille.

10 vuotta loputtoman humppasuon kuokkimista.